Почистване на Соларни Панели

Панелите работят, като събират лъчите на слънцето и ги превръщат в енергия. Колкото повече светлина е изложена на панела, толкова повече енергия произвежда, поради което е важно да насочите панелите си нагоре към слънцето и да имате чисти слънчеви панели – но това означава, че са изложени на птичи отпадъци, дъжд, прах и отпадъци. За да извлечете максимална ефективност от слънчевите си панели и да удължите живота им, важно е да ги почиствате редовно.

Поддръжката на слънчевите панели обикновено изисква минимални усилия, но е добре да се извършва 3-4 пъти годишно. През пролетта и лятото, когото са месеците с най-силно слънцегреене, трябва да сте сигурни, че соларния Ви масив постига максимално КПД.

През есента нормалната работа на Вашето съоръжение може да бъде възпрепятствана от натрупването на листа, сухи растения или друг тип наноси. Когато покрият повърхността на соларния панел, той няма как качествено на абсорбира слънчевата светлина. Затова е препоръчително те да бъдат премахвани своевременно.

Зимният сезон е свързан с по-сериозни предизвикателства по отношение на грижата за соларните Ви съоръжения. Натрупването на сняг и лед би могло да доведе както до намаляване на производителността им, така и до сериозни повреди. Въпреки че са изградени от закалено стъкло, проникването на влага в панелите може да доведе до напуквания, корозия и структурни повреди. За да избегнете потенциални проблеми, отстранявайте редовно снежните маси по повърхността на фотоволтаиците.

Няма ли моите панели да бъдат почистени от дъжда?

Много хора предполагат, че слънчевите им клетки ще се почистват естествено, когато вали. За съжаление, подобно на прозорците на автомобила или къщата ви, това не е така. Забелязали ли сте някога вашето превозно средство в дните след дъждовна буря? В началото може да изглежда малко по-чисто, но след това е вероятно да има мръсотия върху него. Това важи особено за предното стъкло. Дъждовната вода не е чиста вода и мръсотията, която оставя след себе си, трябва да се измие от слънчевите ви панели.

За да Ви помогнем да спестите време и пари решихме да Ви представим най – новата си услуга – Почистване на соларни системи.

Цени след оглед на място.